Gasztrotudorok – záró ünnepség

Milyen érzés kezünkbe fogni azt a szakácskönyvet, aminek ételeit közösen „főztük” ki?
A műhelymunkában résztvevő tanulók tegnap délután élték át ezt, ahogyan a RIDENS Szakácskönyvet a kezükbe fogták. Felidéződtek az alkotás örömén, büszkeségén túl, az illatok, ízek, hangulatok, érzelmek és a sikerélmények is, melyek ehhez kapcsolódnak. Felismerték, mit fotóztak ők, melyik recept van például a nagyikától, ki írta be a gépbe az étel leírását, ki illesztette be és formázta a képet, milyen volt a laminálás, mire kell figyelni a spirálozásnál! Ezt a szakácskönyvet bárki kézbe veheti, forgathatja, használhatja. A szöveg mellett a képek, megmutatják az ételek elkészítésének lépéseit is. Színes és tartós is a laminálásnak köszönhetően, így sokáig használható lesz. Közös diavetítéssel, a hangulatos képsorok felidézésével, mutatták be a hosszú munkafolyamat eredményét.

Erre a projektzáró rendezvényre sok finomsággal készültek a gasztrotudorok. Vendégül látták a sikereik iránt érdeklődőket, akikkel a közös falatozás során osztották meg tapasztalataikat. Nekiláttak kitalálni, az elkészült oktatódoboz játékait is, kipróbálták magukat egy kis vetélkedéssel, ismereteik felidézésével. A közös munka folytatódik még, hisz a kártyák sok lehetőséget rejtenek! A játékszabályok sora hosszú, melyeket leírnak, hogy mások is sok örömet találjanak a velük történő foglalkozásban, a játékos tanulásban.

Hagyományőrző gasztrotudorok, a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásaként, az innovatív tanulási környezet kialakítását segítő hazai programok támogatása alapján.

Az album megnyitásához kattintson a képre!