Erdély

A „Határtalanul!” pályázat keretében iskolánk tanulói negyedik alkalommal vehettek részt egy négy napos kiránduláson Erdélyben.

A több, mint hat órás út folyamán megpihentünk Nagykárolyban, ahol megtekintettük a romantikus, régi lovagvárakra emlékeztető Károlyi-kastélyt. Gyönyörű angolparkjával, felújított dísztermeivel, gazdag gyűjteményeivel a régió kihagyhatatlan látványossága. Jó volt itt elidőzni és visszamerülni a múltba.

Meglátogattuk Erdély egyik legérdekesebb látványosságát is, a Tordai sóbányát, mely a közelmúltban a világ 25 leghihetetlenebb látványossága közé választott helyszín. A bánya történelmét és sócsodáit egy idegenvezető mutatta be számunkra, mely külön élményt jelentett.

Szállásunkat Gyergyószentmiklóson, a Rubin hotelben foglaltuk el, ahol a vacsora nagyon ízletes és bőséges volt.

Találkoztunk a külhoni testvériskola diákjaival, akiknek diákjaink bemutattták az általuk készített bemutatót a “Rákóczi szabadságharc eseményei és az erdélyhez köthető emlékhelyek” címmel. Innen a Békás-szoroshoz és a Gyilkos-tóhoz vezetett az utunk.

A tartalmas, aktív délelőttöt egy csodálatos piknik követte Güdücön, ahol mindneki megtalálhatta a fogáravalót, hiszen kézzel készített házi finomságok vártak bennünket. Étkezés közben egy kilátóról csodálhattuk meg a tájat.

Dákjaink megtapasztalhatták az önzetlen segítségnyújtás örömeit is, mivel a Szent Anna Otthon gyermekeinek adhattak át adományokat.

Érdekes élményt nyújtott Szentegyháza nevezetességeinek felkutatása QR-kódok által, mely során diákjaink csoportokat alkotva oldottak meg egy keresztrejtvényt. A nyertesek jutalommal térhettek haza.

A korondi és farkaslaki bazársoron emléktárgyak vásárlására is lehetőség nyílt és a diákok megkóstolhatták a helyiek által készített lángost is.

Kirándulásunkat egy jó hangulatú beszélgetéssel és discoval zártuk.

2019_11_13_erdely
Az album megnyitásához kattintson a képre!